VYSOCKÝ CHLÉB a PEČIVO do vaší bedýnky!

Protože náš vrchlabský mistr pekař pan Fiedler dává své peci měsíční dovolenou, zařadili jsme pro vás do nabídky CHLÉB z VYSOCKÉ PARNÍ PECE. Spolupráce Bedýnek Krkonoše s Krakonošovým pekařstvím ve Vysokém nad Jizerou má své kořeny několik let nazpět, pro letité zákazníky tedy nic nového pod sluncem, pro neznalé - vysocký chléb a pečivo patří mezi nejlepší v širokém okolí. Podle naší degustace stojí za to skvělé chlebové speciály - dýňový, semínkový, cibulový a škvarkový, vřele vám můžeme doporučit i klasiku - žitnopšeničný kvasový a vynikající je podle nás i originální chléb podmáslový.
Abychom vám nabídli trochu jinou variantu rohlíků a housek, v nabídce najdete jejich vícezrnné varianty. Rádi bychom zde ale vyvrátili často se vyskytující klamavé tvrzení různých potravinářských vykuků, že to co je tmavé, je celozrnné. Tak to bohužel ani omylem. Jedná se o vícezrnné směsi, často s přídavkem pražených obilnin, které výslednému polotovaru dodávají tmavou barvu. Jediný rozdíl oproti běžnému bílému jemnému pečivu je v tom, že zmiňované vícezrnné pečivo není vyrobeno výlučně z jemné pšeničné mouky. S celozrnným pečivem nemají tyto produkty nic moc společného. Celozrnná mouka má zcela jiné nutriční hodnoty a pečení z ní je o kapku složitější, ale to patrně mnozí z vás vědí. Výrobky z vysocké parní pece můžete v obchůdku najít zde: http://www.bedynkykrkonose.cz/chleb/