Novinky

CHILLI PAPRIČKY z Vrchlabí do vaší bedýnky!

CHILLI papričky Habanero, Bhutlah a Black Scorpions Tongue z naší zahrady nově do vašich bedýnek

malá fialová/tmavě červená = Black Scorpions Tongue - velmi pálivá! Prosíme konzumujte s rozmyslem a chraňte před dosahem dětí!

velká rudá/hnědá = Bhutlah - extrémně pálivá! Prosíme konzumujte s rozmyslem a chraňte před dosahem dětí!

středně velká světle červená = Habanero - velmi pálivá! Prosíme konzumujte s rozmyslem a chraňte před dosahem dětí!


Naše chilli najdete na webu zde: 
http://www.bedynkykrkonose.cz/zelenina-krkonose/ 

VYSOCKÝ CHLÉB a PEČIVO do vaší bedýnky!

Protože náš vrchlabský mistr pekař pan Fiedler dává své peci měsíční dovolenou, zařadili jsme pro vás do nabídky CHLÉB z VYSOCKÉ PARNÍ PECE. Spolupráce Bedýnek Krkonoše s Krakonošovým pekařstvím ve Vysokém nad Jizerou má své kořeny několik let nazpět, pro letité zákazníky tedy nic nového pod sluncem, pro neznalé - vysocký chléb a pečivo patří mezi nejlepší v širokém okolí. Podle naší degustace stojí za to skvělé chlebové speciály - dýňový, semínkový, cibulový a škvarkový, vřele vám můžeme doporučit i klasiku - žitnopšeničný kvasový a vynikající je podle nás i originální chléb podmáslový.
Abychom vám nabídli trochu jinou variantu rohlíků a housek, v nabídce najdete jejich vícezrnné varianty. Rádi bychom zde ale vyvrátili často se vyskytující klamavé tvrzení různých potravinářských vykuků, že to co je tmavé, je celozrnné. Tak to bohužel ani omylem. Jedná se o vícezrnné směsi, často s přídavkem pražených obilnin, které výslednému polotovaru dodávají tmavou barvu. Jediný rozdíl oproti běžnému bílému jemnému pečivu je v tom, že zmiňované vícezrnné pečivo není vyrobeno výlučně z jemné pšeničné mouky. S celozrnným pečivem nemají tyto produkty nic moc společného. Celozrnná mouka má zcela jiné nutriční hodnoty a pečení z ní je o kapku složitější, ale to patrně mnozí z vás vědí. Výrobky z vysocké parní pece můžete v obchůdku najít zde: http://www.bedynkykrkonose.cz/chleb/ 
 

MRKEV z Krkonoš do vaší bedýnky!

Nově si můžete do vašich bedýnek objednat vynikající mrkev od místního pěstitele pana Vondráka ze Sklenařic. Mrkev není praná, protože takto při správném skladování vydrží mnohem déle než ta, kterou pěstitel důkladně vypere. Opět takový malý supermarketový neduh, že...? Zelenina roste v zemi, a tak by nemělo být skandální, že je od hlíny "špinavá". Některé odrůdy mrkví se dokonce doporučuje skladovat v zemině anebo v písku, protože při optimální teplotě a vlhkosti dokážou takto vydržet až do jara. Stejný způsob skladování se dříve využíval i pro ostatní kořenové zeleniny. Mně těší, že pan Vondrák používá hlavu, věci dělá po svém, ale zároveň se dokáže poučit z moudrosti našich předků. Proto mu taky fandím a jsem rád, že je nedílnou součástí našich Bedýnek. Jeho skvělou mrkev si můžete objednat zde: http://www.bedynkykrkonose.cz/mrkev--neprana-1kg/ JP

VYSOCKÉ ZELÍ do vaší bedýnky!

Jako tradičně, i letos vám nabízíme lokální superpotravinu - červené zelí, a to přímo z naší oblasti. Držitelem značky Vysocké zelí je pan Zdeněk Vondrák, který už svoje výpěstky do krkonošských bedýnek dodává pátou sezónu. Kromě špičatého červeného - Vysockého zelí - v nabídce najdete také klasické zelí bílé kulaté od stejného pěstitele. Nezapomeňte také na jeho brambory. Aktuálně jsou k mání žluté Adély (var.typ B) anebo červené Esmee (var.typ BA). Na legendární Vondrákovo kysané zelí si budeme muset ještě chvíli počkat. Právě kysá. 
Všechny tyto místní položky najdete společně s chilli papričkami od našeho kolegy chillaře v sekci ZELENINA z KRKONOŠ - objednat můžete zde: http://www.bedynkykrkonose.cz/zelenina-krkonose/ 

BIO JABLEČNÝ MOŠT do vaší bedýnky!

BIO jablečný mošt od Petra Schauera z Horní Řepčice je čistě přírodní neupravený bioprodukt té nejvyšší kvality. Nejen, že jablka pocházejí z bio sadu rodiny Schauerových, ale navíc po lisování jde tekutina rovnou do lahve. Žádné úpravy, žádné konzervanty, barviva, pasterování či filtrování. Tak, jak šťávu vylisují, tak ji i zalahvují, a protože nestihne zoxidovat, vydrží daleko déle než uvádí etiketa: to jest minimálně 3 dny ode dne, kdy byla vylisována. Pokud si tedy chcete nakoupit menší množství do zásoby, v lednici mošt nějakou dobu vydrží. Na celou zimu ale tento výrobek určitě nenakupujte. Z výše uvedených důvodů se skutečně jedná o produkt s omezenou trvanlivostí. 
Garantujeme vám jedinečný zážitek, takhle dobrý mošt už jsme dlouho neochutnali a jsme rádi, že ho můžeme nabídnout i vám, do vašich bedýnek!
Objednávat můžete zde: http://www.bedynkykrkonose.cz/bio-most-jablecny-schauer--1litr/ 
JP

NAKLÁDANÉ JALAPEŇOS do vaší bedýnky

Chilli papričky JALAPEŇOS z domácího pěstování naložené do sladkokyselého nálevu. Cena je za 1 skleničku, obsah 270ml.
Papričky pochází od kolegy pěstitele z Krkonoš, dodává: J.Pavliš, Bedýnky Krkonoše
Složení nálevu: voda min. 75%, ocet 20%, cukr, sacharin, sůl, pepř, nové koření, hořčičné semínko. Pevný podíl: sterilované papričky Jalapeňo, mrkev, cibule. Alergen: HOŘČICE. Skladujte při teplotě do 25st.C, po otevření spotřebujte do 3 dnů. 
Koupit můžete zde: http://www.bedynkykrkonose.cz/domaci-nakladane-jalapenos--1ks/ 

BIO JABLKA do vaší bedýnky

BIO jablka, odrůdy Bohemia Gold (žluté) a Rosana (červené) od pana Petra Schauera z Horní Řepčice jsou stále v nabídce. Využijte tuto příležitost a zásobujte se jablky, která nebyla chemicky ošetřena a jejichž původ vám můžeme prokázat bio certifikátem.  
Schauerovi navíc hospodaří v sadu, který má rozlohou pouhých několik jednotek hektarů. Podtrženo sečteno, jsou přesně tím typem pěstitele, které pro vás vyhledávám - sami si v malém pěstují, sami si prodávají na trzích a sem tam nechají pár beden ovoce někomu jako jsem já. A co je nejdůležitější, při tom všem používají zdravý selský rozum. Líbí se mi, jak to všechno dělají, chutná mi u nich a tak je chci podpořit a rád s nimi spojím své jméno.
JP
Koupit můžete zde: 
http://www.bedynkykrkonose.cz/ovoce/ 

Stránka 1 z 2 - 11 položek celkem